آرشیو شهریور ماه 1402

خدمات روانشناسی

مشکلات زناشویی | حل عمده مشکلات زناشویی

۲۰ بازديد

مشکلات زناشویی میان همه زوجین وجود دارند و افراد واکنش های متفاوتی نسبت به آن نشان می‌دهند. هیچ رابطه ای بی نقص نیست و در مورد ازدواج نیز پس از گذشت مدتی، مشکلاتی بروز می‌کنند. معمولا ماهیت آن‌ها کوتاه مدت و گذرا است. اگر افراد نحوه برخورد صحیح با آنها را بلد باشند و آنها را نادیده نگیرند؛ این مشکلات به زودی رفع خواهند شد. معمولا زوجینی که به تازگی ازدواج کرده اند؛ هنوز نحوه برخورد صحیح با مشکلات پیش آمده در زندگی مشترک را نمی‌دانند و شاید همین موضوع، مشکل را تشدید کند. افراد باید در زندگی مشترک سازش و گذشت داشته باشند و از مشکلات فاجعه سازی نکنند.

منبع؛ مشکلات زناشویی | حل عمده مشکلات زناشویی

مشکلات زناشویی

حل مشکلات زناشویی برای ادامه آن و داشتن زندگی شاد و موفق ضروری خواهد بود. این تعارضات اگر حل نشده باقی بمانند؛ می‌توانند به طلاق و حتی خیانت منجر شوند. در زندگی مشترک دو نفر نقش اصلی دارند و باید هر دو برای حل مشکلات و تداوم رابطه تلاش کنند.

هر دو نفر مسئولیت ها و وظایفی دارند که باید آنها را به عهده گرفته و در جهت انجام آنها تلاش کنند. اینکار نیاز به یادگیری مهارت های مختلف و همچنین برخورداری از برخی از ویژگی های اخلاقی دارد. این موضوع ضرورت آمادگی برای ازدواج را به خوبی نشان می‌دهد.

اصلی ترین مشکلات زناشویی

برخی از مشکلات زناشویی از اهمیت بیشتری برخوردارند. در واقع بروز این مشکلات در میان زوجین شایع تر از بقیه چالش ها است. اما این مشکلات نیز با مشارکت و همدلی زوجین قابل حل است و جدایی آخرین راه حلی است که باید به آن فکر کنند. با ایجاد این مشکلات، طبیعی است که دو نفر دچار نگرانی شوند و یا در برطرف کردن آنها به مشکل بربخورند. برخی از این مشکلات شامل موارد زیر می‌شوند. 

????اعتیاد

یکی از اصلی ترین مشکلات زناشویی، اعتیاد یکی از زوجین است. اعتیاد کانون خانواده از بین برده وخود زمینه ساز بروز بسیاری از مشکلات است. بهتر است افراد در این مورد، مداخله جدی داشته و برای ترک اعتیاد تلاش کنند. اعتیاد مشکلات دیگر را در رابطه تشدید کرده و باعث دوری افراد از یکدیگر می‌شود. بروز مشکلات مالی، اختلالات جنسی و… همگی از عوارض اعتیاد هستند. با اینکه همیشه فرد معتاد در این مورد انکار داشته و یا به همسر خود وعده ترک کردن می‌دهد؛ اما همیشه در این مورد شکست خورده و سبب آزار دیگران و خودش خواهد شد.

????مشکلات اقتصادی | مشکلات زناشویی

مسائل مالی در زندگی مشترک، نقش بزرگی ایفا می‌کنند. افراد بهتر است قبل از ازدواج در این مورد به توافق رسیده و صحبت کنند. برنامه ریزی مالی و همچنین نحوه خرج کردن پول توسط همسر، می‌تواند چالش های زیادی را برای زوجین ایجاد کند. امروزه مشکلات اقتصادی تبدیل به یکی از مشکلات زناشویی مهم شده است. و حتی معیار مهمی برای ازدواج محسوب می‌شود. به همین دلیل زوجین باید در این مورد برنامه ریزی داشته و جوانب مختلف را در نظر داشته باشند. 

????دخالت های اطرافیان

دخالت های دیگران در رابطه زناشویی، مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد. حتی با وجود تلاش های زوجین برای جلوگیری از دخالت و حرف های بیهوده اطرافیان، بازهم آنها تاثیرات خود را خواهند داشت. شاید آنها بسیار علاقه زیادی به یکدیگر داشته باشند و حرف های دیگران تاثیر زیادی بر آنها نداشته باشد؛ اما بازهم ممکن است با وجود یک حرف دلزده و سرد شوند. قطعا اینکار یکی از مشکلات زناشویی محسوب می‌شود که زوجین باید در مورد آن اقداماتی را انجام دهند.

????ویژگی های اخلاقی نامناسب

برخی از خصوصیات اخلاقی، تاثیر زیادی در زندگی مشترک خواهند داشت. برای مثال بی اعتمادی و شکاک بودن یکی از موضوعاتی است که مشکلات زناشویی را سبب می‌شود. همچنین برخورداری از سلامت روان نیز در این زمینه بسیار بااهمیت است. ازدواج یک رابطه طولانی خواهد بود که با وجود برخی از ویژگی های اخلاقی، نمی‌توان آن را ادامه داد. اگر یکی از افراد دارای خشم زیادی در وجود خود باشد؛ قطعا پیامدهای زیادی در رابطه ایجاد خواهد شد.

????تقسیم وظایف

یکی دیگر از مشکلات زناشویی تقسیم وظایف است. این موضوع همیشه یکی از سوالات اساسی زوجین است که چه کسی در کارهای خانه را انجام دهد و چه کسی کارهای بیرون از خانه را. اما اینها وظایف هر دو نفر هستند که باید به آنها رسیدگی کرده و از زیر بار آنها شانه خالی نکنند. زنان نیز حق دارند که کار بیرون از منزل داشته و مردان نیز باید درامور خانه کمک کنند. هر دو اینها کارهای سختی هستند؛ که با کمک یکدیگر می‌توان آنها را انجام داد.

????مشکلات جنسی و ناباروری | مشکلات زناشویی

رابطه جنسی یکی از ارکان رابطه زناشویی محسوب می‌شود که بروز مشکل در آن باعث ایجاد مشکلات زناشویی نیز خواهد شد. همچنین شاید زوجین در رابطه جنسی خود مشکلی نداشته باشند؛ اما در مورد باروری به مشکل بربخورند. امروزه یکی از اصلی ترین دلایل طلاق، ناباروری است. به همین دلیل افراد باید به سلامت جنسی خود و بالا بردن کیفیت رابطه جنسی اهمیت داده و آن را جدی بگیرند. گاهی زوجین به قدری درگیر مشکلات مختلفی می‌شوند که دیگر اهمیتی به رابطه جنسی نمی‌دهند. اما این روش درستی نیست و بعد از مدتی همین موضوع سبب ایجاد مشکلاتی خواهد شد. 

نحوه برخورد با مشکلات زناشویی

با شناخت انواع مشکلات زناشویی و همچنین علت آنها، در قدن بعدی باید در جهت برطرف کردن این چالش ها اقدام کنید. واکنش درست نسبت به این مشکلات و همچنین همدلی با همسر در این دوران بسیار اهمیت داشته و خود گامی مهم در جهت حل مشکل، محسوب می‌شود. به همین دلیل سعی کنید در این شرایط آرامش خود را حفظ کرده و نهایت تلاش خود را بکنید.

????کمک گرفتن از مشاور

یکی از موثرترین راه ها برای برطرف کردن مشکلات زناشویی، کمک گرفتن از مشاور و یا زوج درمانگر است. مراجعه هریک از افراد به تنهایی به روانشناس و یا با یکدیگر، در جهت حل مشکل، بسیار تاثیرگذار است. گاهی زوجین نمی‌دانند چگونه باید مشکل خود را حل کنند و یا نحوه بیان آن را به شکل درست نمی‌دانند. اما مشاور نه تنها به درمان اختلالات مختلف آنها می‌پردازد؛ بلکه مهارت های لازم برای زندگی مشترک و نحوه ارتباط موثر را آموزش می‌دهد.

????صحبت درباره مشکلات زناشویی با همسر

بهتر است زوجین در ابتدا با یکدیگر در مورد مشکلات زناشویی صحبت کنند و در قدم بعدی از دیگران کمک بگیرند. شاید کمک گرفتن از دیگران سبب بروز دخالت ها و یا حتی تشدید مشکل شود. اما با حرف زدن با همسر با شیوه درست، می‌توان برخی از تعارضات را حل کرده یا حتی از بروز مجدد آنها جلوگیری کرد. فراموش نکنید که زندگی مشترک نیاز به مراقبت و توجه دارد و نباید آن را به حال خود رها کرد.

سخن پایانی

مشکلات زناشویی بخشی از زندگی مشترک هستند. نمی‌توان آنها را به طور کلی از بین برد و یا بروز آنها برای همیشه جلوگیری کرد. برخی از زوجین با بروز کوچک ترین مشکلی، به اولین چیزی که فکر می‌کنند؛ طلاق است. اما آنها باید همه تلاش خود را برای حفظ و دوام رابطه کرده و هر دو برای آن تلاش کنند. بهتر است قبل از ازدواج، افراد مهارت های ارتباطی خودرا بهبود بخشیده و به سلامت روان خود اهمیت دهند. در این زمینه می‌توانند از یک مشاور نیز کمک گرفته و با او مشورت کنند.

برای دریافت مشاوره در زمینه مشکلات زناشویی می‌توانید در هر ساعت از روز برای زوج درمانی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

منبع؛ مشکلات زناشویی | حل عمده مشکلات زناشویی

حبس کردن کودک در اتاق | 8 نکات مهم در تنبیه کودک

۱۸ بازديد

حبس کردن کودک در اتاق یک روش مرسوم برای تنبیه اوست. برخی والدین بر این باورند که برای کاهش رفتارهای آزاردهنده حبس کردن کودک در اتاق بهترین شیوه است. اما باید بدانید که روش حبس کودک در اتاق یکی از بدترین روش های تربیتی است. با این روش روح و روان کودک را تحت تاثیر قرار خواهید داد و اثرات منفی جبران ناپذیری را بر جای خواهید گذاشت. به همین منظور از روش های دیگری برای تربیت کودک باید استفاده کنید. برای اطلاع از روش های جایگزین حبس کردن کودک در اتاق، از مشاوره کودک کمک بگیرید.

منبع: حبس کردن کودک در اتاق | 8 نکات مهم در تنبیه کودک

حبس کردن کودک در اتاق چیست؟

حبس کردن کودک در اتاق یکی از بدترین روش های تنبیه و تربیت کودک است. که با این کار خطرات جبران ناپذیی را به بار خواهید آورد. با حبس کردن کودک، به کودک آزاری رو آورده اید. و در مهم ترین سن کودک، روان او را تحریک کرده اید. با انجام این کار نه تنها کودک را تربیت نکرده اید، بلکه مشکلات و اختلالات رفتاری در او ایجاد کرده اید. 

شما به عنوان والدین کودک باید بهترین روش های موجود را با کمک روانشناس برای فرزندان در نظر بگیرید. اگر قصد تنبیه و تربیت کودک را دارید، حتما از روش های اصولی و مناسب استفاده کنید.

مشکلات ناشی از حبس کردن کودک در اتاق

روانشناسان بر این باورند که حبس کردن کودک در اتاق همراه با مشکلات و اختلالات روانی است. به همین دلیل این روش هرگز توصیه نمی‌شود. در این بخش مقاله راجع به مشکلات ناشی از حبس کردن کودک در اتاق توضیح داده ایم. تا از عواقب این روش تنبیه آگاه شوید.

???? لکنت زبان

یکی از مشکلات ناشی از حبس کردن کودک در اتاق، لکنت زبان است. لکنت زبان یک اختلال ذهنی است که بر اثر آسیب های عاطفی به وجود می‌آید. حبس کردن کودک در اتاق نیز یکی از آسیب های عاطفی است که باعث بروز لکنت زبان می‌شود.

???? اختلال پارانویا

اختلال پارانویا از دیگر مشکلات ناشی از حبس کردن کودک در اتاق است. اضطراب و استرس ناشی از این تنبیه باعث بروز این اختلال می‌شود. زمانی که کودک با این تنبیه مواجه می‌شود، توهم و حالت های تهاجمی به خود می‌گیرد. و در به مرور زمان به هیچ کسی اعتماد نمی‌کند.

???? اختلال کنترل تکانه

اختلال تکانه از دیگر مشکلات ناشی از حبس کردن کودک در اتاق است. این اختلال یک مشکل اضطرابی ناشی از افسردگی است. که به موجب از دست دادن تسلط بر افکار وسواس گونه به وجود می‌آید. این افراد افکار خطرناکی دارند و مدام در حال تصورات خطرناک هستند. تا زمانی این افکار ادامه دارد که تصورات وسواس گونه فرد عملی شود. 

???? شب ادراری

یکی از مشکلات ناشی از حبس کردن کودک در اتاق، شب ادراری است. حبس کودک باعث ایجاد استرس و اضطراب است که در نهایت با شب ادراری همراه است. شب ادراری به خودی خود باعث افزایش اضطراب، احساس تحقیر، طرد شدن، بی کفایتی و استرس کودک می‌شود. 

???? دیگر مشکلات ناشی از حبس کردن کودک در اتاق

???? کاهش وزن

???? مشکلات خواب

????از دست دادن اشتها

???? حساسیت به نور و صدا

???? تپش قلب

????بی حالی و خستگی

???? تعریق بیش از حد

???? سرگیجه

????مشکلات گوارشی

???? مشکلات بینایی

???? سر دردهای مزمن

????خودکشی

???? توهم

???? اختلالات کم توجهی

????ترس شدید

???? عصبانیت

???? افسردگی

????اضطراب

???? روان پریشی

روش های جایگزین حبس کردن کودک در اتاق

روش های جایگزینی برای حبس کردن کودک در اتاق وجود دارد. به جای استفاده از این روش، والدین باید بر رفتارهای خوب تمرکز کنند. فریاد، کتک، حبس، ناسزا و … بر جسم و روح کودک اثر می‌گذارد. و تخریب های جبران ناپذیری را به دنبال دارد. شما به عنوان والدین باید روش های اصولی برای تربیت کودک در نظر بگیرید و فراموش نکنید که تربیت کودک از به دنیا آوردن مهم تر است.

بنابراین باید در رفتار با کودک وسواس خرج کنید. کودکان از شما الگو برداری می‌کنند و از رفتار های شما شخصیت خود را شکل می‌دهند.

به همین دلیل به جای حبس کردن کودک در اتاق از روش های نوین و اصولی با کمک روانشناس استفاده کنید. بهترین روش برای تربیت کودک این است که در مقابل اتفاقات و واکنشات، آرام باشید و با صبر برخورد کنید. طبق نظر روانشناسان به جای این روش از روش بی توجهی استفاده کنید. البته باید این بی توجهی ها مناسب با سن کودک باشد. به ازای سن کودک باید 1 دقیقه را برای محرومیت در نظر بگیرید.

مثلا کودک 4 ساله باید به مدت 4 دقیقه مورد بی توجهی باشد. اما همیشه به خاطر داشته باشید که هر سن کودک نیازمند اطلاعات نوین برای تربیت دارد. به همین جهت برای تربیت کودک اطلاعات خود را بروز کنید. 

نکات مهم در تربیت کودک

???? تنبیه کودک باید مناسب با سن و شخصیت او باشد.

???? پس از تنبیه باید کودک را ببخشید و رفتار بد او را به فراموشی بسپارید.

????در مقابل دیگران نباید کودک را مجازات کنید.

???? فرزندتان را هرگز از لحاظ عاطفی و شخصیتی تنبیه نکنید.

???? کودک را در زمان های عصبانیت، گرسنگی و خستگی درک کنید.

????برای کودک قوانین شرح دهید و آموزش دهید که به آنها پایبند باشند.

???? به جای توهین و رفتارهای خشن، از عبارات مثبت و آموزش استفاده کنید.

کلام آخر

تربیت کودک بسیار مهم است. زیرا شخصیت و ویژگی های او را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به همین دلیل در تربیت باید کوشا باشید و از روش های اصولی استفاده کنید. حبس کردن کودک در اتاق هیچ فایده ای ندارد و تاثیری در تربیت کودک ندارد. این روش آسیب های جبران ناپذیری را به دنبال دارد و سلامت روان کودک را به خطر می‌اندازد.

برای آگاهی از رفتارهای اصولی حتما از روانشناس کودک کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه حبس کردن کودک در اتاق می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره شغلی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

منبع: حبس کردن کودک در اتاق | 8 نکات مهم در تنبیه کودک

رابطه جدید بعد از جدایی را چه مدت بعد شروع کنیم

۲۳ بازديد

رابطه جدید بعد از جدایی شروع آسانی ندارد. ترس از تجربه شکست مجدد، نداشتن اعتماد به نفس کافی، احساس بدبینی نسبت به جنس مخالف، ترس از قضاوت دیگران و دچار شدن به افسردگی پس از جدایی از جمله مسائلی هستند که مانع شروع یک رابطه جدید می‌شوند. برای بعضی دیگر هم فرصتی برای رابطه جدید بلافاصله بعد از جدایی پیش می‌آید که آن‌ها را با دوگانگی‌هایی مواجه می‌کند. در این شرایط نیز بهتر است به دور از احساسات به مساله بنگرید. شاید در نگاه اول آن شخص جدید همه ملاک‌های شما را داشته باشد، اما نباید فراموش کنید که چنین رابطه‌ای پیچیدگی‌های زیادی خواهد داشت که در ادامه درباره آن شرح داده‌ایم.

منبع: رابطه جدید بعد از جدایی را چه مدت بعد شروع کنیم

رابطه جدید بعد از جدایی

 

برای رابطه جدید بعد از جدایی باید به جوانب مختلفی توجه داشته باشید. شروع رابطه بستگی به شما دارد. اما اینکه عمق رابطه قبلی چقدر بوده است و  چه مدت زمانی را در رابطه بوده اید در شروع رابطه جدید بسیار دخیل است. به طور کلی باید 6 ماه بگذرد تا شما به مرور زمان شخص قبلی را فراموش کنید. البته این فراموشی به این منظور نیست که همیشه او را فراموش خواهید کرد! شما انسان هستید و هر زمانی شاید هر صحنه ای شما را یاد شخص مقابل بی‌اندازد. در این مقاله راجع به شروع رابطه جدید، گام ها و راهکارهای متفاوت صحبت کرده ایم.

 

چرا شروع رابطه جدید بعد از جدایی سخت است؟

شروع رابطه جدید بعد از جدایی همیشه کار آسانی نیست. بسیاری از زنانو مردان به روانشناسان گفته‌اند که با گذشت مدت‌ها از تجربه شکست عاطفی همچنان درگیر خاطرات گذشته هستند و فکر کردن به رابطه جدید آن‌ها را مضطرب و نگران می‌کند. در ادامه به مهم‌ترین عواملی که مانع شروع رابطه جدید بعد از جدایی می‌شوند اشاره کرده‌ایم.

???? ترس از شکست مجدد

اولین دلیل سختی در شروع رابطه جدید بعد از جدایی، ترس از شکست است. طلاق یا جدایی عاطفی یکی از تجربیات بسیار آسیب زا برای اکثر افراد است که می‌تواند زمینه بروز انواع مشکلات روانشناختی را فراهم کند. جدایی گاهی آنقدر عذاب آور است که به یک کابوس تبدیل می‌شود. کابوسی که انسان همواره از تکرار وقوع آن می‌ترسد.

کسانی که چنین احساساتی را در درون خود دارند، از فکر کردن به یک رابطه جدید نیز می‌ترسند و به شیوه‌های مختلف تلاش می‌کنند تا در آن درگیر نشوند. در این شرایط مراجعه به روانشناس برای حل بحران‌های مرتبط با جدایی و دوره سوگ از اهمیت بسیاری برخوردار است. 

???? فقدان اعتماد به نفس

جدایی برای بسیاری از مردان/زنان با کاهش اعتماد به نفس همراه می‌شود. زیرا آن‌ها از یک رویداد منفی نتیجه‌ای کلی می‌گیرند. برای مثال ممکن است پس از شکست عاطفی دائما با خود بگویید”من به اندازه کافی خوب نیستم” یا “دیگر هیچکس مرا دوست نخواهد داشت”؛ این افکار باعث می‌شود که به فکر شروع رابطه‌ای جدید نباشید و دائما خود را بابت رابطه از دست رفته سرزنش کنید. فقدان اعتماد به نفس باعث سختی در شروع رابطه جدید بعد از جدایی می‌شود.

???? احساس بدبینی و بی اعتمادی

یکی از دلایل سختی در شروع رابطه جدید بعد از جدایی، بی اعتمادی و بد بینی است. اگر جدایی عاطفی به دلایلی نظیر خیانت اتفاق بیافتد، آسیب‌های روانی بسیار بیشتری به همراه می‌آورد. خیلی از آدم‌ها در این شرایط به طور کل اعتماد خود را نسبت به دنیای پیرامون از دست می‌دهند. آن‌ها فکر می‌کنند وقتی یکی از عزیزان به او خیانت می‌کند، پس احتمال دارد این رفتار از هر کسی سر بزند. وقتی این طرز فکر به طور افراطی بر انسان غلبه کند، مسلما کمتر درگیر روابط عاطفی عمیق می‌شود و همواره سعی می‌کند فاصله خود را با سایر افراد حفظ نماید.

???? ترس از قضاوت دیگران

ترس از قصاوت دیگران از سختی های آغاز رابطه جدید بعد از جدایی است. جدایی به خصوص وقتی در قالب طلاق اتفاق می‌افتد، فشار اجتماعی زیادی را برای زوجین به همراه می‌آورد. برای مثال در بسیاری از فرهنگ‌ها طلاق را برای زن یک انگ می‌دانند. انگی که باعث می‌شود روابط اجتماعی او محدود شده و با نگاه‌های منفی از جانب دیگران روبه‌رو شود. در این شرایط تصمیم گیری برای شروع یک رابطه جدید می‌تواند دشوارتر باشد. چرا که فرد می‌ترسد اگر این رابطه نیز موفقیت آمیز پیش نرود، از جانب دیگران طرد شود و یا با واکنش‌هایی نظیر سرزنش و تحقیر مواجه گردد.

???? دچار شدن به افسردگی بعد از جدایی

افسردگی بعد از جدایی نیز شروع رابطه جدید بعد از جدایی را دشوار می‌کند. همه افراد به طور طبیعی پس از جدایی دست خوش هیجانات منفی می‌شوند. هیجاناتی که معمولا در طی یک دوره 6 ماهه بروز می‌یابند. این دوره که به چرخه سوگ شهرت دارد با عواطف و واکنش‌هایی نظیر انکار، چانه زنی، خشم و ناامیدی همراه می‌شود.

اگر افراد به شیوه‌ای سالم این هیجانات را در خود حل و فصل نکنند، به احتمال زیاد درگیر مشکلات روانشناختی نظیر افسردگی می‌شوند. از آنجایی که افسردگی عملکرد ما را در حوزه‌های مختلف زندگی نظیر تحصیل، شغل و روابط میان فردی مختل می‌کند، در این شرایط امکان شروع یک رابطه جدید بسیار سخت خواهد بود.

عوارض شروع رابطه جدید بلافاصله بعد از شکست

بیشتر روانشناسان توصیه می‌کنند که برای شروع رابطه جدید بعد از جدایی به خودتان فرصت بدهید. ارتباط با یک آدم جدید، آن هم بلافاصله بعد از شکست یا جدایی عاطفی تبعات زیادی به همراه خواهد داشت. سوالاتی در مورد رابطه قبلی، تغییر دائمی احساسات متناقض، افکار و خاطرات، مقایسه رابطه جدید با قبلی و…. زمینه کج رفتن خشت اول رابطه جدید را فراهم می‌کند. بنابراین اگر قرار است بعد از جدایی رابطه‌ای را شروع کنید، حتما مشاوره رابطه دختر و پسر دریافت نمایید.

شروع رابطه جدید برای تحت تاثیر قرار دادن نفر قبل

هرگز برای تحت تاثیر قرار دادن شخص سابق رابطه جدید بعد از جدایی را آغاز نکنید. متاسفانه یک نوع دیدگاه نابالغانه هم وجود دارد که هم دختران و هم پسران برای تخلیه خشم خود از رابطه قبلی‌شان از آن استفاده می‌کنند؛ یعنی برقراری رابطه با یک نفر دیگر برای به نمایش گذاشتن (جذابیت خود، فراموش کردن وی، ایجاد حس حسادت و…). چنین رفتارهایی نه تنها آرامشی ایجاد نمی‌کند بلکه تنها باعث پیچیده شدن مسائل برای خود شما می‌شود. 

 چگونگی شروع رابطه جدید بعد از جدایی

 

برای اینکه بتوانید رابطه جدید بعد از جدایی داشته باشید و زندگی عاطفی خود را از نو بسازید توجه به نکات زیر بسیار اهمیت دارد:

✨ به خودتان زمان بدهید

همانطور که گفته شد آدم‌ها پس از جدایی درگیر هیجانات مرتبط با دوره سوگ می‌شوند که به طور طبیعی حداکثر 6 ماه طول می‌کشد. در این زمان باید کمی به خودتان فرصت بدهید و شتابزده وارد یک رابطه جدید نشوید. متاسفانه بسیاری از افراد برای اجتناب از احساس غم و ناراحتی ناشی از جدایی خود را درگیر روابط جدید غلطی می‌کنند که نه تنها مشکل آن‌ها را بهبود نمی‌بخشد بلکه به پیچیدگی هرچه بیشتر اوضاع نیز می‌انجامد. بنابراین باید برای شروع رابطه جدید بعد از جدایی حتما به خود زمان بدهید.

✨ برای رابطه جدید بعد از جدایی از شکست های گذشته درس بگیرید

برای شروع رابطه جدید بعد از جدایی، مسائل گذشته را بررسی کنید. بسیار اهمیت دارد که قبل از شروع یک رابطه جدید، رابطه قبلی را به خوبی بررسی کنید. از خود بپرسید که چقدر در مشکلاتی که در گذشته تجربه کردید نقش داشتید و لازم است چه صفاتی را در درون خود تغییر دهید. بسیار اهمیت دارد که نقش خود را در جدایی قبلی هیچ نپندارید و از شکست‌هایتان درس بگیرید.

✨ ملاک های واقع بینانه ای برای خود ترسیم کنید

حتما هنگام شروع رابطه جدید بعد از جدایی، ملاک های واقع بینانه ای برای خود رسم کنید. قبل از شروع رابطه عاطفی ملاک‌های خود برای انتخاب شریک عاطفی را بشناسید. بسیاری از کسانی که یک بار جدایی را تجربه کرده‌اند، دچار انتظارات غیرواقع بینانه‌ای می‌شوند و ملاک‌های بسیار دور از دسترسی را برای انتخاب همسر در نظر می‌گیرند. برای مثال ممکن است دنبال کسی بگردید که هیچ نقصی نداشته باشد. این در حالی است که باید بپذیریم هیچ انسانی کامل نیست و هر انتخابی فرصت‌ها و محدودیت‌های خاص خودش را دارد.

✨ خود را برای تعارض ها و مشکلات آینده آماده کنید

برای شروع رابطه جدید بعد از جدایی، نباید انتظار داشته باشید که رابطه بعدی شما یک رابطه کاملا عالی و عاری از هرگونه تعارض باشد. در عوض باید این حقیقت را بپذیرید که هر رابطه‌ای چالش‌های خاص خود را دارد. چه بهتر که از ابتدا بتوانیم خود را برای مواجهه با این چالش‌ها آماده کنیم و مهارت‌های ارتباطی خود را بیش از پیش تقویت نماییم. مراجعه به یک روانشناس و دریافت خدمات مشاوره پیش از ازدواج از جمله اقداماتی است که می‌تواند در این زمینه تا حد زیادی به شما یاری برساند.

✨ برای رابطه جدید بعد از جدایی گذشته را پشت سر بگذارید

قبل از اینکه وارد رابطه جدید بعد از جدایی بشوید از خود بپرسید که آیا گذشته را به شیوه‌ای سالم پشت سر گذاشته‌اید؟ یا هنوز با گذشت مدت‌ها احساساتی نظیر غم شدید یا خشم و کینه آزارتان می‌دهد؟ بسیار اهمیت دارد که قبل از یک شروع تازه مشکلات فردی خود را درمان کرده و تعارض‌های شخصی‌تان را پشت سر بگذارید. اگر هم چنان با موضوعات مرتبط با رابطه قبلی مشغولیت فکری دارید، حتما قبل از فکر کردن به رابطه جدید از یک درمانگر برای حل مسائل پیشین کمک بگیرید. 

4 گام قبل از شروع رابطه جدید بعد از جدایی

برای رابطه جدید بعد از جدایی، 4 گام وجود دارد که شما را آماده تر می‌کند. در این بخش مقاله راجع به این چهار گام صحبت کرده ایم.

???? گام اول

اولین گام شروع رابطه جدید بعد از جدایی، زمان دادن به خودتان است. تا بتوانید تمامی اتفاقات خود را فراموش کنید. فراموشی عشق قبلی نیازمند زمان است و اگر هنوز رابطه قبلی را در خود تمام نکرده اید، وارد رابطه جدید نشوید.

???? گام دوم

دومین گام آغاز رابطه جدید بعد از جدایی، کار کردن بر نقاط ضعف و قوت است. باید تمامی نقاط ضعف را به قوت تبدیل کنید و نقاط قوت را نیز تقویت کنید. ریشه یابی کنید که چه رفتارهایی باعث خراب شدن رابطه قبلی شده است. در این گام حتما از روانشناس کمک بگیرید.

???? گام سوم

سومین گام در شروع رابطه جدید بعد از جدایی، بررسی مجدد نیازها و درخواست ها از یک رابطه جدید است. به خود پاسخ دهید که تا از رابطه جدید چه می‌خواهید؟ اگر پاسخ مناسبی برای این سوال ندارید، رابطه قبلی را دوباره تجربه خواهید کرد.

???? گام چهارم

گام چهارم در شروع رابطه جدید بعد از جدایی، کمک از منطق و احساس است. و بهتر است که انتخابات خود را با حساسیت بیشتری نشان دهید. اما رابطه قبلی را با رابطه جدید مقایسه نکنید.

کلام آخر

رابطه جدید بعد از جدایی نیاز به بررسی های ریشه ای دارد. اولین کار این است که برای خود زمان بخرید. به آرامش برسید. سپس قبل از ورود به رابطه جدید؛ به بررسی رابطه قبل بپردازید. هر آنچه که باعث جدایی و سلب آرامشتان می‌شد را بررسی کنید و با آمادگی بهتری وارد رابطه جدید شوید. و حتما از یک روانشناس متخصص برای سوگ درمانی و آرامش کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رابطه جدید بعد از جدایی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از  طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متداول

آیا 1 سال پس از طلاق زمان مناسبی برای شروع رابطه جدید است؟

اکثر افراد برای اینکه بعد از جدایی از نظر عاطفی بازیابی شوند حداقل به 6 ماه زمان نیاز دارند. با این حال بعضی‌ها در این زمان به درستی با عواطف خود رو به رو نمی‌شوند و همین مسئله باعث می‌شود حتی با گذشت 1 سال نیز درگیر گذشته باشند. برای اینکه آمادگی خود برای ازدواج یا شروع رابطه جدید را بررسی کنید بهتر است از یک روانشناس کمک بگیرید.

منبع: رابطه جدید بعد از جدایی را چه مدت بعد شروع کنیم

ارتباط صحیح با همسر

۱۷ بازديد

ارتباط صحیح با همسر یکی از رازهای برقراری ازدواج است. این رابطه ابعاد مختلفی دارد که یکی از مهم‌ترین بخش‌های آن رابطه جنسی است، اما باید بدانید موضوع فقط به رختخواب ختم نمی‌شود، احساسات خارج از اتاق خواب‌تان به طور مستقیم بر کیفیت رابطه جنسی شما تاثیر می‌گذارند. هم خانم‌ها و هم آقایان باید راه‌های ارتباطی با همسرشان را پیدا کنند، در این میان موانعی همیشه وجود دارد که می‌توانید با کمی ذکاوت آن‌ها را تبدیل به فرصت کنید. آن وقت در هر فرصتی با نگاه کردن به همسرتان می‌توانید حس آرامش و لذت را به هم منتقل کنید. ما با زوج درمان جهت تغییر روند زندگی‌تان به شما کمک خواهیم کرد.

ارتباط صحیح با همسر

بعد از شکل گیری یک رابطه زناشویی، زوجین موظف اند برای تداوم زندگی مشترک، نکاتی را رعایت کرده و برای داشتن ارتباط صحیح با همسر تلاش کنند. در واقع عدم ارتباط موثر زن و شوهر، زمینه ساز مشکلات اساسی آنها خواهد بود. آنها باید محیطی سالم و به دور از تنش را فراهم کرده تا بتوانند از بروز مشکلات جلوگیری کنند. نحوه رفتار افراد با یکدیگر بسیار مهم است و باید در این مورد اصولی را در نظر بگیرند. بسیاری از زن و شوهر ها بعد از ازدواج این موضوعات را نادیده گرفته و یا پیش پا افتاده تلقی می‌کنند؛ به همین دلیل پیامدهای زیادی را تجربه خواهند کرد.

عوامل تعیین کننده در ارتباط صحیح با همسر

برای شروع ارتباط صحیح با همسر از خودتان شروع کنید. زمانی که زوجین زندگی‌شان را نثار یکدیگر کنند لذت بیشتری از آن می‌برند. باید بدون توجه به گذشته، زندگی جدیدی را آغاز کنید و ذهن‌تان را از افکار منفی خالی کنید. برای شاد بودن لازم نیست که تمام ویژگی‌های خوب را داشته باشند، بلکه کافی است به یک طرز فکر نو برسید.

برای این کار برخی نکات توجه کنید مثلا چگونگی شروع صحبت، لحن صدا، طرز نگاه کردن، گوش سپردن به همسر و… با رعایت این نکات می‌توانید در نظر همسرتان فردی جذاب و دوست داشتنی باشید. انسان‌ها تشنه محبت هستند و از ابراز محبت به یکدیگر لذت می‌برند، هرگز قدرت محبت را دست‌کم نگیرید و از هر فرصتی برای ابراز آن استفاده کنید.

زوجین باید سخاوتمندانه به یکدیگر محبت بورزند تا راه ورود به قلب یکدیگر را باز کنند. بهتر است در محبت کردن پیش قدم شوید زیرا در سایه محبت هسمرتان اعتماد بنفس بیشتری پیدا می‌کند و با شما حس صمیمی‌تر خواهد داشت.

ارتباط صحیح با همسر با توجه به خصوصیات رفتاری وی

 

لازمه ایجاد یک ارتباط صحیح با همسر، شناخت خصوصیات رفتاری یکدیگر است تا متناسب با آن‌ها رفتار کنید. افراد معمولا یکی از روش‌‌های سمعی، بصری یا لمسی را ترجیح می‌دهند. در ادامه هر یک از این ویژگی‌ها به صورت جداگانه توضیح داده می‌شود.

????افراد سمعی

افراد سمعی کسانی هستند که بیشتر درباره آنچه شنیده‌اند، صحبت می‌کنند. آن‌ها به کلام و لحن صدا بسیار توجه دارند و از نظر هیجانی آرام‌تر از سایرین هستند. آهسته صحبت می‌کنند و بیانشان شیوا و رسا است. اگر این ویژگی‌های رفتاری درهمسرتان بارز‌تر است باید توجه داشته باشید که در گفتگو با همسر خود گرم و صمیمی باشید و در لابه‌لای حرف‌هایتان از کلمات تحسین‌برانگیز و محبت آمیزتری استفاده کنید. 

????افراد بصری

افرا بصری کسانی هستند که بیشتر درباره آنچه دیده‌اند صحبت می‌کنند، هیجانی‌تر هستند و حرکات دست و صورت منظورشان را می‌فهمانند. این افراد معمولاً سریع صحبت می‌کنند و به ظاهر طرف مقابلشان بسیار اهمیت می‌دهند و برایشان نوع  نگاه همسرشان مهم است. پس همسرشان هنگام روبرو شدن با آن‌ها باید پرشور و هیجان باشند. همچنین برای ارتباط صحیح با همسر علاقمند به روش های بصری، باید ویژگی های ظاهری مورد علاقه همسر را پیدا کرده و از آنها استفاده کنید. 

????افراد لمسی

افراد لمسی کسانی هستند که هیجانات کمتری از خود نشان می‌دهند ولی احساساتشان عمیق‌تر از افراد دیگر است. این افراد ترجیح می‌دهند که هنگام صحبت در آغوش گرفته شوند وبا نوازش کردن، ماساژ جنسی ، در آغوش کشیدن و بوسیدن بسیار راحت‌تر از هدیه و کلام می‌توانند محبت را به آن‌ها ابراز کنند. ارتباط صحیح با همسر نیازمند استفاده از ارتباط فیزیکی نیز هست. رابطه جنسی یکی از بخش های مهم این نوع ارتباط است که افراد باید برای بالابردن کیفیت آن در رابطه زناشویی تلاش کنند.  

رازهای موفقیت در ایجاد ارتباط صحیح با همسر

برای داشتن روابط خوب و موفق زوجین باید تفاوت‌هایشان را با تمام وجود بپذیرند و برای یکدیگر ارزش و احترام قائل شوند و برای توجه نشان دادن به همسر‌شان به دنبال بهانه نباشند. تأیید کردن یکی از موثرترین شیوه‌ها برای جلب علاقه بین زوجین است؛ زیرا افراد در سراسر زندگیشان احتیاج دارند تا موفقیت‌هایشان مورد تایید دیگران قرار گیرد پس بهتر است زوجین به دنبال فرصتی باشند تا یکدیگر را تاییدو تکمیل کنند. در ادامه مقاله به نکات کلیدی بیشتری برای داشتن ارتباط صحیح همسر می‌پردازیم:

  • جذاب و دلنشین صحبت کنید.
  • لحن صدایتان را تاثیرگذار کنید.
  • در صحبت‌هایتان کلمات دلگرم کننده بکار ببرید
  • با چشمان مشتاق به همسرتان بنگرید.
  • مهارت نگاه کردن را در خود تقویت کنید.
  • گوش شنوایی برای همسرتان باشید.

علاوه بر همه اینها؛ به دنبال تغییر همسر خود بعد از ازدواج نباشید. تغییر بعضی از ویژگی های شخصیتی آسان نبوده و یا اصلا امکانپذیر نیست. به همین دلیل باید در این مورد به خوبی قبل از ازدواج فکرکرده و با همسرتان نیز صحبت کنید. برخی از افراد با این تصور ازدواج می‌کنند که بعد از ازدواج و یا حتی بعد از بچه دار شدن، همسرشان تغییر می‌کند و بهتر می‌شود. اما اینها تاثیرات زیادی بر روند رابطه نخواهد داشت و افراد باید فکر اساسی تری بکنند.

همسر خود را همیشه اولویت قرار داده و از بروز دخالت های غیر ضروری دیگران خودداری کنید. گاهی برخی از این موضوع احساس ناامنی کرده و همواره به دنبال گرفتن توجه از همسر خود هستند. اما با اهمیت دادن به همسر و نشان دادن علاقه خود به روش های مختلف، از این موضوع پیشگیری کنید.

عوامل مخرب و موانع ارتباط صحیح با همسر

 

توقع داشتن و انتظار داشتن بیش از حد از یکدیگر و ناسزاگویی ، خودخواهی، سرزنش کردن و انتقاد کردن از همدیگر رابطه بین زوجین را خراب می‌کند. زوجین باید از اشتباهات هم چشم پوشی کنند و یکدیگر را ببخشند و تلاش کنند تا امروزشان بهترین روزشان باشد و از آن بیشترین لذت را ببرند. برای داشتن ارتباط صحیح با همسر باید زوجین ادب و احترام را رعایت کرده و به اصول اخلاقی پایبند باشند. برخی از کارهایی که باعث آسیب به رابطه زناشویی می‌شوند شامل موارد زیر می‌شوند.

????استفاده از فضای مجازی برای ارتباط با همسر

????سکوت در هنگام بحث و قهر کردن

????قضاوت و پیش داوری

????اهمیت بیش از اندازه به مسائل مالی

????گله و شکایت مداوم

????مقایسه کردن

روش‌های فیزیکی برای ارتباط صحیح با همسر

از احساسات پنهان خود برای همسرتان صحبت کنید، اگر برای آنچه که پیش آمده ارتباط کلامی کافی نباشد از ارتباط فیزیکی استفاده کنید، با در آغوش کشیدن، بوسیدن و برقراری رابطه جنسی نشان دهید که کنارش هستید و او را درک می‌کنید. گاهی اوقات برای برقراری ارتباط صحیح ساده‌ترین راه گوش دادن و آرام بودن است.

حتی اگر نمی‌توانید برای او کاری انجام دهید او را ببوسید و در آغوش بگیرید، این کار باعث می‌شود که همسرتان احساس بهتری پیدا کند. روش های فیزیکی از جنبه های لمسی ارتباط صحیح با همسر است که به دلیل اهمیت زیاد این موضوع، قبل تر هم به توضیح آن پرداختیم.

سخن پایانی

صداقت، احترام، عشق، بیان احساسات و بسیاری دیگر از رفتار ها همگی باعث ایجاد ارتباط صحیح با همسر خواهند شد. در واقع این کیفیت، رابطه را به سمت موفقیت هدایت خواهد کرد و باعث می‌شود تا افراد رضایت زناشویی ببیشتری را تجربه کنند.

اگر در رابطه فرزند نیز حضور دارد؛ یک ارتباط درست، بر شبوه تربیت او نیز تاثیر خواهد داشت و الگوی مناسبی برای او نیز خواهد بود. هر دو فرد باید در این زمینه تلاش کنند. در واقع در یک رابطه دو نفر موثر هستند و باید انعطاف پذیر باشند. کمک گرفتن از روانشناس زوج و یا خانواده در این زمینه، به افراد کمک بزرگی خواهد کرد.

برای دریافت مشاوره در زمینه ارتباط صحیح با همسر می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره جنسی تلفنی از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

چگونه ارتباط صحیح با همسر و شوهر برقرار کنیم؟

زن و شوهر باید به یکدیگر احترام بگذارند زیرا احترام باعث استحکام زندگی زناشویی می‌شود. با هم فکری کردن و در نظر گرفتن اولویت‌هایش توجه خود را به او نشان دهید. اگر در شیوه ارتباط صحیح با همسرتان به مشکل برخورده‌اید به شما پیشنهاد می‌کنیم که در اولین گام به یک روانشناس متخصص در این زمینه مراجعه کنید.

تحصین و ارتباط صحیح با همسر را چگونه پیش ببریم؟

رفتار شما مهم‌تر از گفتارتان است، اگر تحسین و احترامتان را  با طرز رفتار خود نشان دهید همسرتان بی‌قید و شرط عاشقتان می‌شود. فراموش نکنید که محبت و احترام به نیازها و احساسات طرفین می‌تواند عامل موثری برای سلامت رابطه زوجین باشد. 

منبع: ارتباط صحیح با همسر