آشتی با همسر بعد از کلی جنجال برای هر کسی کار آسانی نیست. دعوا و قهر مخصوصا با همسر یکی از پرتنشترین رویدادهای زندگی میباشد که همه افراد آن را تجربه میکنند و امری گریزناپذیر است. با این حال آشتی کردن بعد از یک دعوای سخت و طولانی نیز با مشکلاتی همراه است چراکه بسیاری از افراد پیش قدم شدن برای آشتی را نشانه ضعف میدانند و در عین حال از قهر و دوری نیز عذاب میکشند.
فهرست مطالب
- آشتی با همسر بعد از کلی دعوا
- عقاید غلط پیرامون آشتی با همسر
- پیش قدم شدن وظیفه من نیست!
- آشتی کردن با همسر مهر تأییدی بر رفتار غلط فرد مقابل است!
- مشکلات با آشتی حل نمیشوند
- آشتی کردن با همسرم غرور مرا جریحه دار میکند
- راهکارهای مناسب برای آشتی با همسر
- 1- زمان مناسبی را برای آشتی کردن با همسر خود انتخاب کنید
- 2- به همسرتان اجازه حرف زدن بدهید
- 3- برای آشتی با همسر از منابع مناسب کمک بگیرید
- 4- برای او یادداشتهای کوچک بگذارید
- 5- به جای تمرکز بر پیامدها بر راهحلها تمرکز کنید
- 6- برای آشتی با همسر بخشش را تمرین کنید
- 7- از پیشقدم شدن برای آشتی، بهرهوری منفی نکنید
- 8- راهی برای درک احساسات همسرتان پیدا کنید
- 9- به جمله هایی که میگویید توجه کنید
- 10- اشتباهات خود را بپذیرید
- 11- پیشنهاد مشاورهروانشناسی بدهید
- چند نکته طلایی برای آشتی با همسر
- جملاتی برای آشتی با همسر
این باورهای غلط باعث میشود تا مشکلات میان زوجین بیش از قبل شده و حتی به طلاق نیز منجر گردد. از همین رو در بسیاری از مواقع زوجین از مشاورین در این زمینه سوال میپرسند و به دنبال راهکاری برای حل این مشکل هستند. در همین راستا، ما نیز به نوبه خود در ادامه تلاش کردهایم تا موانع پیش رو را شناسایی کرده و راهکارهایی در این زمینه در اختیارتان قرار دهیم پس همراه ما باشید.
برای دریافت مشاوره در زمینه آشتی با همسر می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی خانواده با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
آشتی با همسر بعد از کلی دعوا
دعوا و اختلاف نظر در هر رابطهای پیش می آید. همین تفاوت نظرهاست که موجب پیشرفت شما می شود. پس از این که دعوایی پیش آمده ناراحت نباشید. در عوض به این بیاندیشید که علت و ریشه های این اختلافات چیست و چطور می توان از آن جلوگیری کرد. ما حق نداریم هر کاری در دعوا بکنیم و انتظار داشته باشیم همسرمان بعدا آن را ببخشد. پس حتی اگر اختلافاتی هم دارید که تبدیل به چالش شد، حتما اصولی که در مقاله رفیق بودن با همسر آورده ایم رعایت کنید. اینگونه آشتی با همسر بعد از کلی دعوا راحت تر رخ خواهد داد.
عقاید غلط پیرامون آشتی با همسر
شاید این موضوع برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که باوجود تمایل به آشتی با همسر بعد از قهر احساس کنید که نمیتوانید این کار را انجام دهید یا دائماً منتظر باشید که همسرتان برای ترمیم ارتباط پیش قدم شود. باورهای غلطی در مورد آشتی کردن وجود دارند که باعث میشوند شما نتوانید ارتباط خود را از سر بگیرید و هر روز فاصله بیشتری را میان خود و همسرتان احساس نمایید. ما در ادامه به چند مورد از مهمترین آنها اشاره کردهایم.
پیش قدم شدن وظیفه من نیست!
بسیاری از زوجین فکر میکنند در زندگی مشترک تنها مرد یا تنها زن باید برای آشتی کردن پیش قدم شود. همین مسئله باعث میشود که حتی وقتی مطمئن هستند اشتباهی انجام دادهاند منتظر بمانند تا فرد مقابل برای گفتوگو پیش قدم شود. همواره این نکته را به خاطر بسپارید که آشتی کردن رفتاری مرتبط با جنسیت نیست.
در واقع اینکه بگوییم مرد معذرت خواهی نمیکند یا زن منت کشی نمیکند نشان دهنده این است که درک درستی از آشتی کردن نداریم. آشتی کردن آغاز راهی است که نشان میدهد شما برای ارتباط میان خود ارزش قائلید و حاضرید برای بهبود آن کاری انجام دهید. برای آشنایی با نحوه و اهمیت پیش قدم شدن برای آشتی با همسر کلیک کنید.
آشتی کردن با همسر مهر تأییدی بر رفتار غلط فرد مقابل است!
یکی از دلایلی که باعث میشود افراد برای آشتی با همسر اقدام نکنند این است که فکر میکنند با آشتی مهر تأییدی بر رفتارهای غلط فرد مقابل خود میزنند. این در حالی است که آشتی یعنی باز کردن باب گفتوگو و تلاش برای حل مشکلات پیشین. اگر آشتی کردن به شیوه درستی انجام شود این پیغام را به فرد مقابل میرساند که شما با وجود همه مشکلات تمایل به ادامه ارتباط دارید و درعینحال رفتارهای غلط را نیز تأیید نمیکنید.
مشکلات با آشتی حل نمیشوند
برخی افراد انتظار دارند همین که برای آشتی اقدام کردند همه مشکلات به دست فراموشی سپرده شوند و زندگی به بهترین حالت خود بازگردد. درحالیکه در واقعیت اغلب چنین اتفاقی نمیافتد چراکه آشتی کردن ابتداییترین گامی است که شما برای حل مشکلات برمیدارید و این هرگز بهتنهایی کافی نیست. تجربه بحرانهایی نظیر خیانت زناشویی باوجود آشتی با همسر همچنان میتوانند به دو طرف ضربه بزنند و کیفیت زندگی زناشویی را تحت تأثیر قرار دهند. برای آشنایی با روشهای حل اختلافات زن و شوهر کلیک کنید.
در این شرایط بسیار اهمیت دارد که بتوانید از متخصص برای بهبود اوضاع خود کمک بگیرید و رابطه خود را التیام ببخشید. زوج درمانگران ازجمله متخصصینی هستند که میتوانند تا حد زیادی در رفع این مشکلات به شما کمک کنند.
برای اطلاع بیشتر درباره زوج درمانی کلیک کنید.
آشتی کردن با همسرم غرور مرا جریحه دار میکند
بسیاری از افراد بهخصوص مردان احساس میکنند آشتی کردن به معنای ضعف است و این مسئله غرور آنها را جریحه دار میکند؛ اما لازم است بدانید آشتی کردن یا حتی تلاش برای عذرخواهی نشاندهنده پختگی فرد است که به او کمک میکند برای رابطه اولویت و ارزش قائل شده و برای حل آن از احساسات شخصی نظیر غرور عبور نماید. بااینحال برای اینکه ازنظر روانی تحت فشار کمتری قرار بگیرید لازم است روشهای درست آشتی کردن را بشناسید و در موقعیت و زمان مناسب برای آن اقدام کنید. پیشنهاد میشود حتما مقاله معذرت خواهی از همسر را بخوانید.
راهکارهای مناسب برای آشتی با همسر
کنار گذاشتن عقاید غلط تنها پیش درآمدی برای آشتی کردن است؛ اما در ادامه لازم است مهارتهای لازم برای ترمیم مجدد ارتباط را نیز بیاموزیم و با روشهای صحیح آشتی با همسر آشنا باشیم. ما در ادامه به چند راهکار و اصل مهم اشاره کردهایم که به شما کمک میکنند رفتار موفقتری داشته باشید و نتایج مناسبتری نیز از رفتارهای خود بگیرید.
حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو دیدن نمایید.
1- زمان مناسبی را برای آشتی کردن با همسر خود انتخاب کنید
این مسئله بسیار اهمیت دارد که چه زمانی برای آشتی پیشقدم میشوید. در شرایطی که هیجانات شدید مثل خشم یا غم بر ما مسلط هستند ذهن کارایی شناختی خود را تا حد زیادی از دست میدهد و از همین رو کیفیت تصمیمگیریهایمان کاهش مییابند. در نتیجه برای اینکه بهترین نتیجه را بگیرید بهتر است کمی صبر کنید، به خود و همسرتان اجازه دهید تا کمی آرام شوید و سپس زمانی که هیجانات شدید در هردوی شما فروکش کرده برای آشتی کردن اقدام کنید.
2- به همسرتان اجازه حرف زدن بدهید
وقتی برای آشتی با همسر اقدام میکنید لازم است مهارت گفتوگوی مؤثر را بلد باشید. در یک گفتوگوی مؤثر شما باید بتوانید در مورد احساسات خود صحبت کرده و به فرد مقابل نیز اجازه دهید در این باره حرف بزند. در طول زمانی که همسرتان صحبت میکند تلاش کنید با حرکات سادهای نظیر تکان دادن سر، برقراری ارتباط چشمی مناسب یا رفتارهای سادهای مثل گرفتن دست او نشان دهید که در کنارش هستید، او را درک میکنید و برای شنیدن حرفهایش اشتیاق دارید.
3- برای آشتی با همسر از منابع مناسب کمک بگیرید
مشورت گرفتن از دیگران برای حل مشکلات خانوادگی به نوبه خود امری منفی تلقی نمیشود اما تا جایی که این مشورت گرفتن به حریم خصوصی شما آسیب نزند و موجب تشدید اختلافات نشود. معمولاً کشیده شدن دعوای زوجین به خانوادهها بیش از اینکه سازنده باشد اغلب به دخالت و تشدید اوضاع منجر میشود.
همچنین توجه داشته باشید که به اشتراک گذاشتن دعواها در فضای مجازی هرگز روش مناسبی برای حل مشکل و آشتی کردن نیستند و تنها به اختلافات شما و دخالت دیگران دامن میزنند. در این شرایط بهتر است از یک فرد بیطرف نظیر مشاور خانواده یا یک روانشناس متخصص در حیطه زوج درمانی کمک بگیرید تا در عین حال که به راهحلها میاندیشید آرامش روانی خود و همسرتان را نیز حفظ کنید.
برای اطلاع از روند دریافت مشاوره خانواده کلیک کنید.
4- برای او یادداشتهای کوچک بگذارید
اگر برای پیش قدم شدن در آشتی احساس خجالتزدگی میکنید یا اینکه غرورتان به شما اجازه این کار را نمیدهد، میتوانید از روشهای ساده دیگری کمک بگیرید که فضا را برای آشتی با همسر تسهیل نمایند. برای مثال میتوانید برای همسرتان یادداشتهای کوچکی بگذارید و به او یادآور شوید که باوجود همه مشکلات و سختیها دوستش دارید. انجام این کارها کمک میکند تا همسرتان نیز برای آشتی متمایل شده و فرصتهای گفتوگوی بیشتری در اختیار هردوتان قرار بگیرد.
5- به جای تمرکز بر پیامدها بر راهحلها تمرکز کنید
هر قهری در پی یک مشکل بروز پیدا میکند که مسلما برای یک یا هردوی زوجین از اهمیت بسزایی برخوردار است. هر مشکل نیز پیامدهای مختلفی دارد که میتواند موجب رنجش و آزار دو طرف شود. هنگام آشتی با همسر بهجای تمرکز بر این پیامدها سعی کنید راهحلهای پیش رو را با یکدیگر مرور کنید.
از یکدیگر بپرسید که چهکارهایی برای رفع مشکل خود میتوانید انجام دهید و از چه تواناییهایی برای حل موضوع برخوردار هستید. اگر فکر میکنید مشکلتان آنقدر عمیق شده که هیچ راهحلی برای آن نیست کمک گرفتن از یک روانشناس میتواند به آرامش ذهن شما و تصمیمگیری بهتر کمک نماید.
6- برای آشتی با همسر بخشش را تمرین کنید
توانایی آشتی کردن پس از بروز موضوعی که موجب رنجش شما شده تا حد زیادی نیازمند توانایی بخشش است. بخشش به این معنا نیست که رفتارهای فرد مقابل را میپذیرید یا آن را توجیه میکنید بلکه بخشش به معنای توانایی رها کردن احساسات منفی کینه و خصومت با وجود همه مشکلات است. این کار بیش از هر کس به خود شما کمک میکند و آرامش درونی بیشتری را برایتان به ارمغان میآورد. این مسئله در نهایت کیفیت ارتباط شما را نیز بهبود میبخشد. برای اطلاع بیشتر درباره نحوه بخشیدن همسر کلیک کنید.
7- از پیشقدم شدن برای آشتی، بهرهوری منفی نکنید
برخی افراد وقتی برای آشتی با همسر پیشقدم میشوند دائماً از این موضوع سوءاستفاده کرده و خواسته یا ناخواسته بابت آن به دیگری سرکوفت میزنند. فراموش نکنید که آشتی کردن باید مجرایی برای احساس امنیت و انگیزهای برای شروع دوباره باشد درنتیجه این انگیزه را با رفتارهای غلط از بین نبرید.
8- راهی برای درک احساسات همسرتان پیدا کنید
سعی کنید احساس همسرتان را با توجه به اتفاقات و آسیب هایی که دیده درک کنید. اگر عصبانی است شوخی های شما وضعیت را بدتر خواهد کرد. البته کاملا بستگی به شیوه ارتباطی شما دارد. گاه با شوخی مناسب میتوانید حال و هوای او را تغییر دهید. پس به تجربه هایی که از ارتباط با او دارید توجه کنید. او هنگام ناراحتی و عصبانیت چه رفتارها و حرفهایی بیشتر آزارش می دهد. با درک احساسات او می توانید متقابلا رفتار مناسبی داشته باشید.
9- به جمله هایی که میگویید توجه کنید
برای آشتی با همسر تان قطعا مراقبت حرف های تان باشید. در این لحظه او حساسیت زیادی نسبت به هر حرف شما پیدا کرده است. پس از زدن حرف هایی که میدانید اوضاع را بدتر می کند اجتناب کنید. در ادامه حرف هایی که عموما از طرف زن یا مرد زده می شود و باعث دلخوری بیشتر می شوند را مثال زدهایم.
اتفاق مهمی که نیفتاده
شاید از نظر شما و هر کس دیگه ای حتی، موضوع بزرگ و مهمی نباشد. اما هر چه باشد این مساله برای همسرتان اهمیت زیادی داشته. پس با چنین جمله ای احساس و افکار او را در این موقعیت بی ارزش نکنید. هم اکنون تنها همراهی شما را نیاز دارد. تغییر دیدگاه او را بگذارید برای یک وقت دیگر.
به من ربطی نداره خودت مشکلت رو حل کن
با چنین جمله ای نطفه بی اعتمادی را در همسرتان کاشته اید. او در کنار تمام اندوهی که در حال تجربه کردن هست؛ با این جمله احساس تنهایی نیز پیدا می کند. نزدن این جمله به مراتب بهتر از عمل به آن است.
اصلا نمیشه با تو حرف زد (منطقی نیستی)
این جمله چه معنایی دارد؟ وقتی کسی عصبانی و ناراحت هست و این جمله را میگویید یعنی؛ “تو فردی با هوش و درک پایین هستی که من تو را در سطح خودم نمیدانم و تو را به حال خودت تنها میگذارم چرا که لیاقت مرا نداری”. درسته شما احتمالا چنین منظوری نداشته اید اما احساسات منفی همزمان با این جمله چنین برداشتی را میدهد.و به مراتب آشتی با همسر را دشوارتر می کند.
10- اشتباهات خود را بپذیرید
نقش شما در بروز ناراحتی همسرتان هر چه که هست را به او اعتراف کنید. این کار به هیچ عنوان شما را کوچک نمی کند. بلکه به او نشان میدهد که چقدر مسئولیت پذیر هستید که میتوانید سهم خودتان از وقایع را بپذیرید و در عین حال در کنار او باشید. مطمئن باشید او نیز چنین خواهد کرد. (شاید اینبار نه و سری های بعد حتما)
11- پیشنهاد مشاورهروانشناسی بدهید
پیشنهاد دریافت مشاوره در این بازه زمانی که هیچ راهی برای آشتی با همسر تان پیدا نمیکنید که هر دو راضی باشید؛ بسیار کاربردی است. این کار یعنی به دنبال یک رابطه سالم و حقیقی هستید.
چند نکته طلایی برای آشتی با همسر
در کنار راهکارهایی که شرح دادیم به نکات زیر برای آشتی با همسر توجه کنید.
- از معجزه رابطه و تخت خواب برای آشتی استفاده کنید.
- سرگرمی مورد علاقه او را انجام دهید.
- غذایی که دوست دارد را برایش درست کنید.
- از یک دوست کمک بگیرید.
- جمله های عاشقانه بگویید.
جملاتی برای آشتی با همسر
شما با جملاتی ساده و دلنشین می توانید به راحتی قلب همسرتان را به دست آورید. اما باید به آنچه که میگویید باور داشته باشید. جملات مبالغه آمیز تنها در کوتاه مدت تاثیر دارند.برخی از جملاتی که به آشتی کردن با همسر تان کمک می کند به شرح زیر است.
- حتی قهر فرشته ها هم قشنگه
- با همه حرف هایی که بهم زدی باز هم دوری تو رنجش بیشتره
- کاش منو ببخشی تا بازم اون نگاه مهربونت رو بتونم داشته باشم
- از دستت ناراحتم ولی وقتی بهت نگاه می کنم انقدر خواستنی هستی که نمیتونم غیر تو به چیز دیگه ای فکر کنم
- بیشتر از هر چیز ازینکه باعث گریه و ناراحتی تو شدم پشیمونم
- وقتی چشای خیست رو میبینم انگار همه دنیا رو سرم خراب شده
- کاش وقتی ابرای سیاه بالای سرت میچرخن من میتونستم چترت باشم
- کی گفته با معذرت خواهی نمیشه آشتی کرد من انقدر بابت همه کارهای کرده و نکرده ام ازت عذر میخوام
- غیر از من همه اسباب خونه هم دلشون برای صدای خنده هات تنگ شده
اگر با وجود تمام نکات ذکر شده مساله اتون حل نشد حتما مقاله زنم قهر کرده رفته را بخوانید.
برای دریافت مشاوره در زمینه آشتی با همسر می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی خانواده با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
سؤالات متداول
آشتی با همسری که دائماً قهر میکند؟
قهر کردن یکی از روشهای ناسازگار برای حل مشکل است که متأسفانه در برخی افراد بهصورت عادت درمیآید. ناتوانی در ابراز مناسب خشم یا بیان مشکلات خود باعث میشوند که فرد بیش از پیش به قهر کردن روی بیاورد. همچنین مشکلات کهنهای که مدتها حلنشده باقیماندهاند نیز میتوانند در این موضوع مؤثر باشند. در این شرایط بهتر است از یک مشاور و روانشناس متخصص کمک بگیرید تا ریشه مشکلات را شناسایی کرده و به شما و همسرتان کمک کند الگوهای رفتاری تازهای را جایگزین الگوهای مخرب قبلی نمایید.
راه های آشتی با همسر چیست؟
بهترین راه پیشگیری از بروز دعواهای شدید است. اما برای آشتی با همسر خود می توانید شرایطی فراهم کنید تا او ناراحتی هایش را بیان کند. برای صحبت با او پیش قدم بشوید. مساله ای که باعث دعوا شده را رفع کنید. و سایر مواردی که در متن توضیح داده ایم.
منبع: آشتی با همسر